Sign in / Join

A Visegrádi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye – Az Apátkúti-völgy télen

Share:

A hidegben is ki a szabadba! A január és a téli hónapok leginkább a lassulásról, „bekuckózásról” szólnak, de ha szeretnénk aktívan, friss levegőn feltöltődni és tenni az egészségünkért, télvíz idején is kirándulhatunk! Most bemutatunk egy téli kirándulóhelyet, ami kiváló célpont lehet, bár indulás előtt azért érdemes tájékozódni az útvonal járhatóságáról és a közelgő időjárási viszonyokról.

Ha két-három órás kikapcsolódást keresünk, és szeretnénk megörökíteni a havas téli világot, sétálni a természetben vagy szánkózni, mindehhez remek úti cél lehet a Visegrádi-hegység. A Pest megyében található Apátkúti-völgy télen-nyáron népszerű kirándulóhely, az ország egyik legérintetlenebb patakvölgye. Az Apátkúti-patak amely mintegy 420 méteres tengerszint feletti magasságban, Pilisszentlászlótól délre ered és Visegrádnál ömlik a Dunába, hazánk egyik legcsodálatosabb szurdokát alakította ki.

A Visegrádi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye – Az Apátkúti-völgy télen

A völgy ideális célpont egy téli kiránduláshoz, amit akár kutyával is megtehetünk. A völgyben gyalogosan elérhető és egymáshoz közel található a Bertényi Miklós Füvészkert, a Telgárthy-rét, a Kaán-forrás és a Pisztrángos Tavak. A körülbelül 10 kilométer hosszú patak egyik leglátványosabb része az Ördögmalom-vízesés és környéke. A romantikus Stefánia híd az Apátkúti-patakon ível át, átkelni rajta télen is élmény. A természetes feltöltődés folyamata miatt nemrég kikotort, megújított és kitisztított Apátkúti-tavat manapság leginkább horgászati célokra használják, ám a látványa is csodás.

Túránkhoz vegyünk fel meleg ruhákat, sálat, sapkát, kesztyűt, bélelt, kényelmes túrabakancsot, és a forró teáról, némi útravalóról se feledkezzünk el!

 

Share: