Tejszínes-fűszeres csirkecombok

Egy finom, tejszínes csirkecomb fűszeresen, ebédre vagy vacsorára? Garantáltan ízletes fogás készíthető egy óra alatt, ha gyorsan szeretnénk valami jót és könnyűt enni. A tejszínes csirkének egyébként sem lehet ellenállni, és a dicsérő szavak sem maradnak el…
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db csirke-felsőcomb
- 500 ml főzőtejszín
- 1 dl napraforgóolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- (reszelt sajt)
és a fűszerek:
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál bors
- 1 csapott evőkanál lestyán (szárított, morzsolt)
- 1 csapott evőkanál petrezselyem
- 1 púpos kávéskanál őrölt kömény
- 1 púpos teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
- A csirkecombokat (lehet kicsontozva és bőr nélkül is, ahogyan szeretjük) enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A tejszínbe beleöntjük az olajat, belereszeljük a fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a többi fűszert. Alaposan kikeverjük.
- A combokat jénaiba vagy teflontepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk, leöntjük a fűszeres tejszínnel úgy, hogy mindenhol ellepje. Alufóliával szorosan letakarjuk a jénait/tepsit.
- Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát leszedve kb. 10 perc alatt egy picit megpirítjuk a tetejét.
- Kedvenc köretünkkel tálaljuk. (Fokozhatjuk még a kellemes ízt a tetejére szórt és ráolvasztott reszelt sajttal.)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!