Sign in / Join

Tejszínes-fűszeres csirkecombok

32
0
Share:
Tejszínes-fűszeres csirkecombok

Egy finom, tejszínes csirkecomb fűszeresen, ebédre vagy vacsorára? Garantáltan ízletes fogás készíthető egy óra alatt, ha gyorsan szeretnénk valami jót és könnyűt enni. A tejszínes csirkének egyébként sem lehet ellenállni, és a dicsérő szavak sem maradnak el…

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirke-felsőcomb
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • (reszelt sajt)

és a fűszerek:

  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál bors
  • 1 csapott evőkanál lestyán (szárított, morzsolt)
  • 1 csapott evőkanál petrezselyem
  • 1 púpos kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál fűszerpaprika

 

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat (lehet kicsontozva és bőr nélkül is, ahogyan szeretjük) enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A tejszínbe beleöntjük az olajat, belereszeljük a fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát és a többi fűszert. Alaposan kikeverjük.
  3. A combokat jénaiba vagy teflontepsibe szorosan egymás mellé rakosgatjuk, leöntjük a fűszeres tejszínnel úgy, hogy mindenhol ellepje. Alufóliával szorosan letakarjuk a jénait/tepsit.
  4. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát leszedve kb. 10 perc alatt egy picit megpirítjuk a tetejét.
  5. Kedvenc köretünkkel tálaljuk. (Fokozhatjuk még a kellemes ízt a tetejére szórt és ráolvasztott reszelt sajttal.)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Share: