Sign in / Join

Varázslatos téli kirándulóhelyek

Share:
Lillafüred

Kár lenne a mínuszokra hivatkozva a négy fal között tölteni a szabadidőt, a téli szünetet. A havas táj csodás látványa, a természet közelsége, a friss legevő ugyanúgy feltölt és új élménnyel gazdagít, mint a többi évszakban. Bemutatunk néhány téli kirándulóhelyet, ahova a hidegben is érdemes kiruccanni, ha gyönyörű panorámára, mesés téli tájakra és új élményekre vágyunk.

LILLAFÜRED

Rendkívül hangulatos téli kirándulóhely, amely a leghidegebb napokon is csodás látványt nyújt. A Hámori-tó és környéke, a neoreneszánsz stílusú, mesebeli kinézetű Palotaszálló, a Lillafüredi-vízesés, amely ha befagy, igazi természeti csoda, a téli függőkert látványa, a télen is látogatható barlangok – mind tartalmas kikapcsolódást ígérnek.

ADVENT SZENTENDRÉN

SzentendreA belváros girbegurba utcái ünnepi díszbe öltöznek vízkeresztig. Adventi vásár, szabadés beltéri rendezvények, művészeti és kulturális programok, valamint kiállítások várják az érdeklődőket. Az adventi vasárnapokon, a közös gyertyagyűjtás idején fényjátékot vetítenek a belváros ikonikus épületeire, a kézműves vásárban ünnepi finomságokat is kóstolhatunk.

A BALATON TÉLI ARCA ÉS A FONYÓDI PANORÁMA SÉTÁNY

Fonyód, Panoráma-sétányAki a téli Balatonban szeretne gyönyörködni, annak kiváló választás Fonyód-Bélatelep. Itt található az 1890-es években épült, patinás villasor előtt a Panoráma sétány vagy Szaplonczay sétány. Nevét Szaplonczay Manó magyar orvosról, Bélatelep alapítójáról kapta. A korláttal védett sétányról télen is bámulatos panoráma nyílik az északi part tanúhegyeire.

DOBOGÓKŐ

DobogókőA Dunakanyar egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Pilis szívében, behavazódva is káprázatos látvány nyújt. A jól kiépített és jelzett turistaútvonalakon könnyű téli sétát tehetünk a hangulatos erdei utakon, de a kilátóhelyről is megcsodálhatjuk a téli táj pazar panorámáját.

SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Szeged-adventAz ünnepi díszbe öltözött Dóm téren fények, illatok és vásári forgatag hozza el az ünnepi készülődés varázslatos hangulatát. A gyermekeket a Mesés Kastély színes programjaival, szalmalabirintussal és körhintával várják. A Széchenyi téren gasztroudvar nyílik, ahol forró italokat és más finomságokat kínálnak, és az itt felállított óriáskerékre is fel lehet ülni.

A túránkra mindenképpen készítsünk elő meleg ruhákat: kabátot, sapkát, sálat, kesztyűt, egy termoszba  forró  teát és elegendő mennyiségű élelmet;  tájékozódást segítő eszközt; esetleg kéz- és lábmelegítő tasakot, no meg egy bélelt, téli, kényelmes túrabakancsot!

Share: